PALVELUT OULU

VYÖHYKETERAPEUTTINEN RASKAUSHIERONTA

Syvärentouttava ja turvallinen hoito odottavalle äidille. Raskaushieronta voidaan tehdä kaikissa raskauden vaiheissa. Tämä on erikoishoito erilaisiin raskauden aikaisiin kipuihin ja ongelmiin.

Olet raskaushieronnan aikana kylkiasennossa mukavasti tyynyillä tuettuna. Keho hoidetaan "päästä varpaisiin". Puolivälissä on kyljen vaihto. Vyöhyketerapia-alueita hoidetaan pääasiassa korvista ja ja jalkapohjista. Tästä osuudesta voi myös kieltäytyä, jolloin keskitytään muuhun raskaushierontaan.

Voit saada apua raskausvaivoihin mm. turvotuksiin, närästykseen, liitoskipuihin, ummetukseen ja nenän tukkoisuuteen.

Loppuraskaudessa voidaan tehdä synnytykseen valmistavaa/ käynnistävää hoitoa. Tässä loppu raskauden ajan hieronnassa rentouttavan hieronnan lisäksi käsitellään keholta akupisteitä, jotka stilmuloi/herättelee kehoa tulevaa synnytystä varten. Akupisteitä voidaan käsitellä aikaisintaan raskausviikolta 38+0 lähtien. Hoidosta paras vaste syntyy lähellä laskettua aikaa, tällöin keho on valmiimpi vastaanottamaan stimuloivaa hoitoa. Käynnistävä raskaushieronta voidaan uusia muutaman päivän välillä.

Raskauden ajan hieronnassa äiti huomioidaan kokonaisvaltaisesti ja tarjotaan rentouttava hyvän olon hetki! Ota tärkeää aikaa itsellesi tai tarjoa läheisellesi lahjaksi!

Esteitä hoidolle: kivuliaat supistukset ennen rv38, verinen vuoto emättimestä.

Voit yhdistää tälle käynnille keskusteluhetken kätilön kanssa.

Käytän hieroessa tuoksuttomia öljyjä (pääasiassa luomu oliiviöljy). Sopii siis hajuherkälle raskaanaolevalle hyvin.:)

BABY BALANCE VAUVAHIERONTA

Baby Balance vauvahieronta on kokonaisvaltaista ja anatomisesti tarkkaa hierontatekniikkaa. Hieronnassa käytetään tapauskohtaisesti faskiahierontaa, osteopatiaa, perinteistä jäsenkorjausta, vyöhyketerapiaa ja akupainantaa.

Baby balance vauvahieronnalla on saatu apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, itkuisuuteen, rintaraivareihin, ali- tai ylijäntevyyteen, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiseen.

Vauvahieronta tuo suurelle osaa vauvoista helpotusta tai avun jo 1-3 hoitokerran jälkeen. Voit halutessasi varata suoraan 2-3 hoitokertaa. Hoitovälisuositus keskimäärin n. 5-7pv, tilanteesta riippuen.

Ensimmäisellä hoitokerralla tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan ja perehdytään tarkasti vauvan tilanteeseen, onko esimerkiksi itkuisuudelle jokin selkeä syy.

Hierontaan varattava aika on 60min.

VALMISTAUTUMINEN VAUVAHIERONTAAN

Lue tästä vauvahierontaan valmistautumisesta lisää. 

SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN HIERONTA

RENTOUTUSHIERONTA

Hieronta raskauden ja synnytyksen jälkeen on usein paikallaan. Pienen vauvan kanssa yöunet on käytänössä aina katkonaisia ja mm. imetysasennoista johtuen niska-hartiaseudun kiputilat tavallisia. 

Hieronnassa käsitellään koko keho, halutessa myös vyöhyketerapia-alueita jalkapohjista ja korvista. 

Hieronta on hyvin rentouttava ja lihaskireyksiä helpottava. Raskausaikana keho käy isoja fyysisiä muutoksia läpi. Synnytyksen jälkeen keho vaatii aikaa sopeutua taas uuteen tilaan. Ole armollinen itsellesi ja anna kehollesi riittävästi aikaa palautua uuteen normaaliin.